intuïtief schilderen-schrijven-kleurbeleven

kleurrijk creatief uitdrukking geven aan dat wat je hart je ingeeft

Via intuïtief schilderen & schrijven en kleurbeleven geef je uitdrukking aan dat wat er in je leeft. Het is een vorm van creatief werken waarbij het spelen met de verschillende materialen en technieken en het genieten voorop staat. Je volgt je impulsen en de inspiratiestroom van het moment.

 

De vormen, kleuren en woorden die tijdens deze creatieve manier van expressie ontstaan zijn verbonden met je gevoelens, fantasieën en symbolen die op diepere lagen in jezelf leven. Soms is het fijn om je vrij te uiten, hier plezier aan te beleven en het daarbij te laten. Op een ander moment kan het juist belangrijk zijn om bij je gemaakte werk te kijken naar wat het je te zeggen heeft. Beide manieren van werken vind ik boeiend om door te geven.

 

De lessen beginnen met een korte meditatieve opdracht en/of focus oefening. Zo kom je vanuit de stilte dichter bij je innerlijke beelden. In iedere les staat een onderwerp/thema centraal van waaruit de opdrachten begeleidt en uitgevoerd worden. Naast intuïtief schilderen zal er in de lessen ook aandacht zijn voor intuïtief tekenen/schrijven.

 

Laat los en beweeg mee op de golven van je creatieve stroom. Volg je ingevingen. Ont-moet Jezelf. Beleef kleur.

 

We werken met allerlei creatieve ingangen en kunstzinnige materialen: visualisatie, meditatie, tekenen, schilderen (diverse materialen en technieken), schrijven, collage technieken, kunstzinnig dagboek, natuurspiegelingen, een kleur, een thema, muziek, teksten.

 

Het intuïtief werken stimuleert je uit je hoofd te stappen en dichter bij je gevoel te komen. Voor mensen die veel in hun denken zitten is dit een prettige bijkomstigheid. Je handen volgen de beelden van je innerlijke gevoelde waarheid. Deze ‘beelden van je ziel’ hebben een grote zeggingskracht en werken ondersteunend op je ontwikkelingsweg. Ze geven je leven letterlijk meer zin en be-teken-is. Stroom mee op de energie van het moment. Intuïtief schilderen/tekenen/schrijven brengt je bij je eigen expressie en vrije creatieve stroom. Dit werkt ook door in je dagelijks leven. Je wordt er een blijer en levenslustiger mens van.

 

Er is aandacht voor de techniek, kleurbeleving, ontwikkeling van je creativiteit, je proces en inspiraties voor je innerlijke ontwikkeling.
Dus een cursus doen bij mij is echt meer dan zomaar wat schilderijen en schrijven, maar met aandacht aanwezig zijn bij al wat in je leeft.
In de onderwerp keuze ben ik telkens 'fris en nieuw' en volg ik de inspiratie in het moment afgestemd op de aanwezige personen.

 

Start nieuwe groep: vrijdagochtend 26 januari 2018, van 9.30 tot 12.00 uur

 

Kosten: 25 euro per ochtend incl. alle materiaal, koffie/thee - 1x p/2 weken,

in een reeks van 7 = 175 euro, minimaal 3 maximaal 6 personen