moeders mooiste

MOEDERDAG 2018– een boodschap voor moederdag ingesproken voor alle moeders aan de hand van 3 in afstemming getrokken kaarten.

 

Liever luisteren?

 

De ingesproken tekst MOEDERS MOOISTE vind je hier.

 

Liever lezen?

 

De boodschap van MOEDER AARDE voor de moeders. (uit de GAIA kaarten)

 

MAANLICHT

 

Neem de tijd moeder, de tijd om te luisteren naar wat je eigen hart je ingeeft. Te luisteren naar de diepe gevoelens die in jou leven. Naar je eigen noden en behoeftes. Moeders kunnen als geen ander denken en zorgen voor de ander. Maar vandaag op Moederdag wordt je uitgenodigd om bij jezelf naar binnen te gaan en jezelf af te vragen, wat heb ik eigenlijk nodig, wat dient mijn ziel?

 

Moeder Aarde vraagt van je om je te verbinden met de energie van volle maan, van de maan in het bijzonder. De maan als symbool voor het vrouwelijke, voor het vrouwelijke in jezelf.


Hard werken is even uit den boze. Het is tijd voor zelfreflectie, ontspanning, genieten van wat is, op avontuur gaan naar onbekende gebieden, naar dat wat je nog niet kent. Dat zal je helpen om nieuwe gebieden in jezelf aan te boren, zodat je naast je moederschapsrol ook de moeder van jezelf bent, van het behoeftige kind in jezelf wat verlangt naar nieuw leven, naar avontuur, dat op reis wil gaan naar onbekende gebieden. Voedt deze kwaliteit in jezelf door aandacht te geven aan je eigen behoeften.

 

De tweede kaart: (uit het kaartendeck DE WIJSHEID VAN DE VROUWELIJKE ZIEL)

 

JE ONEINDIGE ZELF bevestigt dat de vrouwelijke ziel oneindige kwaliteiten heeft, een schoonheid in zich draagt meer dan moederschap alleen. Aan alle moeders vandaag wordt gevraagd om te zien en te erkennen dat zij veel meer zijn dan de moeder alleen. Wij zijn scheppers van nieuw leven, draagsters van nieuw leven. Jouw oneindige zelf laat kanten van jou zien die voorbij moederschap reiken, die de schoonheid van jouw vrouwelijke natuur benadrukken. De zachtheid, de gevoeligheid, jouw ongekende mogelijkheden om naast het moederschap te vervullen. In iedere vrouw leven kwaliteiten die onderdrukt zijn, die erom vragen om zich te ontplooien. Dat kan door aandacht te geven aan die verloren geraakte stukken in jezelf.

 

Neem jezelf bij de hand en vraag jezelf af wat er in jou is blijven liggen, welke kwaliteiten erom vragen te groeien en zich te ontwikkelen. Je bezit ongekende mogelijkheden, dat wil zeggen dat alles mogelijk is wat jij je wenst, als je gelooft in jouw scheppende vermogens.

 

Je bent daar als vrouw zelf het voorbeeld van hoe dat werkt. Hoe het kind van je dromen ooit in je schoot tot leven kwam, of hoe het verlangen van jouw ziel tot uitdrukking kwam. Jouw creatiekracht is groot. Alles kan tot stand komen. Naast moederschap heb jij zoveel meer kwaliteiten. Geef ze de ruimte zodat ze hun eigenwijze zelf kunnen ontplooien.

 

De laatste kaart zegt iets over hoe je dit als vrouw concreet handen en voeten kunt geven (uit de CREATRIX KAARTEN)

 

De vrouw staat voor een water. Zij kijkt naar zichzelf en ziet zichzelf gespiegeld in dat water. Ze heeft tijd nodig om te OVERDENKEN(ingen) wat zij nog meer in zich draagt naast haar moederrol, die zij als geen ander kan vertolken. Zij is een goddelijk wezen, alles is mogelijk.

 

In alle eerlijkheid vraagt zij zichzelf af wat zij verlangt van haar leven, naast haar moederrol.
Wat is er blijven liggen?
Waar is zij niet aan toegekomen?
Wat zou zij nog heel graag willen doen in haar leven?

Vraag je dat af. Je bent meer dan moeder alleen. Wees stil en eerlijk en kijk naar jouw spiegelbeeld. Durf jezelf recht in de ogen te kijken, nergens voor weg te lopen. Hoe moeilijk sommige gevoelens ook zijn, van kleinheid en kwetsbaarheid die je als vrouw maar al te goed kent.

Geloof in je grootsheid, in je ongekende mogelijkheden. Zie het voor je hoe het ook kan zijn. Werk eraan mee, help jezelf een handje. Til jezelf op uit de vergetelheid.

 

Meer dan een dienende rol ontwikkel je een leidinggevende rol. Leider over je eigen leven, dat wens je je steeds meer. Jouw vrouwelijk leiderschap op je nemen, dat wil zeggen uitkomen voor wat je werkelijk wenst. Heilige huisjes omver durven schoppen, mensen durven teleurstellen, verwachtingen van anderen naast je neer leggen. Jouw eigenwijze pad volgen. Je eigen weg gaan omdat alles in jou erop wijst dat dat de goede weg is voor jou.
Neem jezelf bij de hand naar het verlangen van jouw ziel wat vraagt om een bredere kijk, op een volledige deelname van jou als vrouw. Gelijkwaardig aan wie dan ook. Ook aan de man. Neem je rechtmatige plek in door te geloven in je eigen grootsheid. Ga ervoor, vandaag al en iedere dag weer. Ga voor jouw gelijk, nog beter ga voor jouw geluk.

 

Jouw innerlijk geluk roept je: Moeder wees er voor jezelf!

 

Jacinta Kogelman
www.kleurenreis.nl

 

13 mei 2018

 

De ingesproken tekst MOEDERS MOOISTE vind je hier.

Reactie schrijven

Commentaren: 3
 • #1

  Joan (zaterdag, 26 mei 2018 14:05)

  Bedankt jacintha,
  Dit is prachtig en precies wat ik nodig had.
  Een bevestiging van mijn moederrol en een opdracht om in contact te blijven met mezelf. Ik werk steeds zo hard dat ik mezelf voorbij loop. Ik wil niet opbranden, ik blijf maar in hetzelfde rad doordraaien. Tijd om weer eens wat meer tijd voor mezelf te nemen.
  JV

 • #2

  Jacinta (zaterdag, 26 mei 2018 16:24)

  Hallo Joan, Fijn dat mijn tekst zo goed bij je aankomt. Het is inderdaad een hele kunst om als vrouw ook aan jezelf te denken. Even uit het rad te stappen en stil te staan bij wat je aan het doen bent en van waaruit je doet wat je doet, kan soms heel erg helpend zijn.

 • #3

  Mirjam (zondag, 02 december 2018 07:29)

  Ik ben geen moeder maar herken er toch ook veel in!