over helend werken gesproken

Onlangs plukte ik in onze tuin een boeketje kleurmedicijn. Dit nadat ik diezelfde ochtend een injectie in een van mijn hernia's kreeg. Een lange dunne naald (au....au) met hormonale ontstekingsremmers die mijn zenuwpijn in mijn linkerbil, been en voet nu al anderhalf jaar teistert en ze mogelijk gaat verzachten.

Ik geloof in de heling van binnenuit, waar ik ook veel aan gedaan heb. Maar als dat niet genoeg lijkt te zijn is het soms beter om daarnaast ook uit te wijken naar andere middelen, middelen die van buitenaf ingrijpen op je lichaam. 

Ik geloof in de kracht van kleur en het helende medicijn dat Moeder Aarde ons biedt. Vooral bloemen hebben daarbij ook mijn belangstelling.
Omdat ik dat juist op die dag weer zo aan den lijve ervoer, wil ik daarom graag mijn enthousiasme hierover met je delen.

 

IEDERE KLEUR HEELT JE OP EEN ANDERE MANIER

 

Het roze van de roze roos, de meest helende kleur voor mij op deze dag, gaf me liefde, troost en zachtheid.
Het wit van die prachtige witte anemoon, bood me heling en zuivering van mijn lichaam.
Het oranje van de lampionplant, die ik bewonder om haar schoonheid en levenskracht, gaf me wat kracht en energie en goede moed.
Het intense geel van die schitterende zonnebloem (daar zie je hier geen foto van, maar zij stond er in een ander ander vaasje achter), voor het geloof in het samenbrengen van lichaam, ziel en geest en het nog meer gaan staan voor mezelf.
Het groen stond er omdat moeder Aarde er altijd voor me is en me met haar groene voedende krachten zo vaak geeft wat ik nodig heb. Een tot slot een heerlijk geurende violette lathyrus, zo subtiel aanwezig maar daardoor niet minder intens in haar helende aanwezigheid.

 

Ik lag die dag veel op de bank. Soms liep ik al mijmerend wat door onze tuin, een beetje daas nog van de behandeling. Daarna ademde ik de geuren en kleuren van deze bloemen in door er veelal liggend naar te kijken en me met hun kwaliteiten te verbinden.
Zo versterkte ik mezelf bij deze verstorende ingreep van buiten waarbij ik merkte dat mijn lichaam dit een grote verstoring van haar evenwicht was en hierin haar natuurlijke balans weer zocht.


Als je niet lekker in je vel zit, kan een bloemen kleurmedicijn ook jou haar subtiele kracht geven.

Ik wens je veel kleurrijke bloemen op je pad, in je tuin en op je tafel.

Om naar te kijken, om blij van te worden en ook om hierbij alles in jou een beetje te verzachten, voor als dat nodig is.

Reactie schrijven

Commentaren: 0